foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου Γ΄

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας!

logo line art

Το σχολείο βρίσκεται σε μια νέα περιοχή του Δήμου Ιδαλίου, στην ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που συνορεύει με τους Δήμους Λατσιών και Γερίου.Η λειτουργία του σχολείου αποτέλεσε μια ανάγκη της περιοχής αφού αποτελεί μια ραγδαία αναπτυσσόμενη κοινότητα με κατοίκους που προέρχονται από όλες τις περιοχές της Κύπρου, αλλά και από άλλες χώρες, με διαφορετικά κοινωνικά και οικονομικά υπόβαθρα. Έτσι ο ρόλος του ήταν υποβοηθητικός ώστε να ενωθούν οι κάτοικοι μεταξύ τους και κατ’ επέκταση τα παιδιά της περιοχής.            




1
                                                                                                                          


Το σχολείο μας άνοιξε τις πύλες του τη σχολική χρονιά 2006 - 2007 με 157 μαθητές, 7 τμήματα, 1 ειδική μονάδα και 17 εκπαιδευτικούς. Τα εγκαίνια έγιναν στις 8 Δεκεμβρίου του 2006 από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Πεύκιο Γεωργιάδη.

 

Είναι ένα μοντέρνο σχολείο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στο σχεδιασμό και την κατασκευή του οποίου έχουν ληφθεί υπόψη οι σύγχρονες αντιλήψεις και απαιτήσεις με βάση τις οποίες τα παιδιά πρέπει να φοιτούν σε ένα όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον. Διαθέτει δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας, έξι εργαστήρια, μια αίθουσα ειδικής μονάδας, αίθουσα ειδικής εκπαίδευσης και λογοθεραπείας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλής χρήσης, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και γήπεδα ποδοσφαίρου, πετόσφαιρας και καλαθόσφαιρας. Η ανέγερση του Σχολείου ήταν συνολικής δαπάνης οικοδόμησης και εξοπλισμού 1.783.000 λιρών.

Η Σχολική Εφορεία Ιδαλίου και ο Σύνδεσμος Γονέων άρχισαν παράλληλα ενέργειες για την επέκταση του κτιρίου ώστε να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες του μεγάλου αριθμού των παιδιών της περιοχής. Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2014 τροποποιήθηκαν δύο εργαστήρια, ενώ το κτίριο συμπληρώθηκε με τέσσερις ακόμα αίθουσες διδασκαλίας (που άρχισαν να κτίζονται από τον Σεπτέμβριο του 2012). Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του κτιρίου το σχολείο διαθέτει δεκαεννιά αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ειδικής μονάδας, δύο αίθουσες ειδικής εκπαίδευσης και λογοθεραπείας και τέσσερα εργαστήρια.

Σήμερα το σχολείο μας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Copyright © 2024 Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου Γ΄ Rights Reserved.