foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου Γ΄

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας!

ERASMUS+ 2021-2027

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ


Το σχολείο μας από το 2021 συμμετέχει ανελλιπώς κάθε χρόνο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.

Τι είναι όμως το Erasmus+

To Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της ΕΕ που αφορά τους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού για την περίοδο 2021-2027. Η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η νεολαία και ο αθλητισμός είναι βασικοί τομείς που στηρίζουν τους πολίτες στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Ο προϋπολογισμός του, ύψους 26,2 δισ. ευρώ για την επταετία 2021-2027, αναμένεται να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 10 εκατομμύρια Ευρωπαίους να σπουδάσουν, να εκπαιδευτούν, να συνεργαστούν, να διδάξουν και να αποκτήσουν εμπειρία στο εξωτερικό. Οι κινητικότητες Erasmus, στα πλαίσια της σχολικής εκπαίδευσης, ενθαρρύνουν εκπαιδευτικούς και εκπαιδευομένους (μαθητές) να επιμορφωθούν και να αλληλοεπιδράσουν με εκπαιδευτικούς και εκπαιδευομένους άλλων χωρών αποκτώντας γνώσεις, εμπειρίες, βιώματα.

Την παρούσα σχολική χρονιά το σχολείο μας έχει εξασφαλίσει διαπίστευση Erasmus+, ένα πολύτιμο εργαλείο που διευκολύνει τη χρηματοδότηση σχολικών μονάδων και άλλων οργανισμών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διασυνοριακές ανταλλαγές και συνεργασία, τη χρονική περίοδο 2023-2027.

Το σχέδιο που εκπονήθηκε από το σχολείο μας για τη διαπίστευση Erasmus+ 2023-2027, έχει θέμα ΄Το χαρούμενο σχολείο’- ‘Α school that brings happiness to all

Στόχοι του σχεδίου Erasmus+ του σχολείου μας είναι οι ακόλουθοι:

  1. Innovative methodologies that support social inclusion and diversity in a diverse and multicultural world

Καινοτόμες μεθοδολογίες που υποστηρίζουν την κοινωνική ένταξη και ποικιλομορφία σε έναν ποικιλόμορφο και πολυπολιτισμικό κόσμο

  1. Fostering Cultural Coexistence among students in modern, intercultural, and diverse societies. This objective aims to promote cultural exchange and cooperation between our students and their counterparts in other European countries fostering intercultural understanding.

Προώθηση της πολιτιστικής συνύπαρξης μεταξύ των μαθητών σε σύγχρονες, διαπολιτισμικές και διαφορετικές κοινωνίες. Αυτός ο στόχος στοχεύει στην προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών μας και των ομολόγων τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενισχύοντας τη διαπολιτισμική κατανόηση.

Πιστοποιητικό

Δείτε εδώ τις ευχετήριες κάρτες που έστειλαν τα παιδά της Ε΄3 στους εταίρους μας.



Δείτε εδώ τις προηγούμενες συμμετοχές του Σχολείου


Copyright © 2024 Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου Γ΄ Rights Reserved.