foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου Γ΄

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας!

Κύπρος, 13-17 Μαΐου 2019

 

Τη βδομάδα 13-17 Μαΐου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην Κύπρο και στο σχολείο μας 10 εκπαιδευτικούς και 25 μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία. Το θέμα μας ήταν  οι «Κοινωνικές και Οικονομικές Διακρίσεις». Για τη συνάντηση αυτή οργανώθηκαν διάφορες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.


Την πρώτη μέρα οι μαθητές παρουσίασαν εργασίες σχετικά με το σχολείο τους, την πόλη τους και τη χώρα τους. Στη συνέχεια, οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ασχολήθηκαν με εργαστήρια Μουσικής και Τέχνης. Στη Μουσική τα παιδιά δημιούργησαν ένα κοινό τραγούδι με βάση ένα τετράστιχο στα αγγλικά και στη γλώσσα της κάθε χώρας, το οποίο είχαν ετοιμάσει πριν την άφιξή τους. Στην Τέχνη, αφού μελέτησαν τις εργασίες που δημιούργησε το κάθε σχολείο, αποτύπωσαν τις απόψεις και τα συνθήματα σχετικά με το θέμα της συνάντησης σε βαρέλια. Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν σε κοινή συνάντηση την πολιτική του σχολείου και της χώρας τους σχετικά με την πρόληψη των κοινωνικών και οικονομικών διακρίσεων στο χώρο του σχολείου. Περαιτέρω, λειτουργοί του προγράμματος ΔΡΑ.Σ.Ε. (Δράσεις Κοινωνικής και Σχολικής Ένταξης) παρουσίασαν τους στόχους και τις επιδιώξεις του συγκεκριμένου προγράμματος.


Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε ολοήμερη εκδρομή με στόχο τη γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου. Η εκδρομή περιελάμβανε ξενάγηση σε διάφορους αρχαιολογικούς και άλλους χώρους όπως η Χοιροκοιτία, το κάστρο Κολοσσίου, η Πέτρα του Ρωμιού, το κάστρο και ο αρχαιολογικός χώρος της Πάφου.


Την τρίτη μέρα οργανώθηκαν τρία εργαστήρια στον χώρο του σχολείου, βιωματικό εργαστήρι Αγωγής Υγείας, Φυσικής Αγωγής και Τέχνης. Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν και από τα τρία εργαστήρια και να εργαστούν σε μικτές ομάδες πάνω σε συγκεκριμένες πτυχές του θέματός μας.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης ξενάγηση στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου και στην παλιά Λευκωσία.


Με την ολοκλήρωση της συνάντησης στην Κύπρο έκλεισε η πρώτη χρονιά του προγράμματος. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη σχολική χρονιά και τις επισκέψεις σε Ισπανία και Ιταλία.

Copyright © 2024 Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου Γ΄ Rights Reserved.